Com Hem digitaliserar tv-utbudet

Com Hem utbud är helt digitalt, fullständig information från Com Hem finns här.

Information från Com Hem: 

Den 26 maj 2020 går vi över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna (inkl. FM-radio via tv-uttaget) utgår. Det innebär bland annat större kapacitet till snabbare bredband och att era boende får en tv-upplevelse med bättre bild och ljud och kan se sina kanaler även utanför hemmet.

Digitaliseringen av tv-sändningar är en viktig del i ett större digitaliseringsprojekt för att kunna erbjuda våra kunder allt från mobilt och fast bredband till starka tv-upplevelser med bästa kvalitet, utan begränsningar till plats eller plattform.

För de som idag tittar analogt innebär digital-tv bland annat bättre bild och ljud. Samtidigt erbjuder vi Comhem Play Grund kostnadsfritt till alla boende som är folkbokförda på en Com Hem-adress. Då kan de se de flesta abonnemangsfria kanaler på sin mobil, surfplatta och dator inom hela EU.

Genom att upphöra med analoga sändningar frigör vi utrymme i nätet och får kapacitet att leverera allt stabilare och snabbare bredband, med ett av Sveriges högsta bredbandshastigheter. Förändringen sker inom ramen för vårt befintliga gemensamma avtal.

Vill du se exakt vilka tv-kanaler som ingår i ert digitala abonnemangsfria utbud söker du enkelt på er adress här.

Vad händer nu? 

  • Från månadsskiftet mars/april visas en rullande informationstext på de analoga tv-kanalerna för att uppmärksamma de boende om förändringen. Boende som inte får denna informationstext tittar redan digitalt och behöver inte göra något.
  • De få hushåll som har en äldre tv-modell eller så kallad tjock-tv kan behöva byta ut den till en tv med inbyggd DVB-C-tuner, eller komplettera sin tv med en digitalbox.

  • Den 26 maj utgår de analoga sändningarna (inkl. FM-radio via tv-uttaget) för alla 1,6 miljoner Com Hem-hushåll. Alla digitala kanaler finns redan tillgängliga och de boende kan redan nu ställa om sina tv-apparater.